Sunday, November 9, 2008

Berehat Seketika

Minggu ni merupakan minggu yang cukup memenatkan bagi aku. Hampir seminggu aku berjaga malam menyiapkan kerja-kerja produksi untuk album sebuah band nasyid baru yang akan berada di pasaran tak lama lagi. Yang menariknya album ini menampilkan puisi karya Dr Mohd Asri Zainul Abidin iaitu Mufti Kerajaan Negeri Perlis. Aishah dan Kopratasa juga buat comeback menerusi album ini. Band ni actually nama dia The Algebra.. Ape? Oh memang kelakar sikit bunyi dia, macam matematik je. Kenapa nama ni dipilih? Itu nanti aku citer. Aku malas nak citer sekarang. Penat masih belum hilang. Kasi suspense sikit.

Minggu ni aku nak kongsi ngan korang semua salah satu lagu yang pernah menjadi kesukaan aku satu ketika dulu. Seingat aku salah satu sebab aku suka lagu ni ialah penggunaan sitar sebagai salah satu instrumen muziknya. Masa tu tak banyak lagu mainstream yang pakai sitar. That's why aku suka lagu ni. Kalau dari sudut vokal, bagi aku lagu ni biasa je tapi suara Ashira tu not bad la. Apapun enjoy the song.. See you..

2 comments:

mass said...

eiii, biar betul lagu tue plak yg dia suka

tokjeng said...

Hahaha.. jangan terkejut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...