Saturday, October 10, 2009

Rasa Terindah


Bismillahirahmanirrahim...
Kali ini aku nak kongsikan dengan korang semua satu lirik lagu yang aku tulis. Cuma sekarang ni aku masih belum dapat compose melodinya. Actually aku dah buat tapi bila dengar balik macam ada persamaan dengan lagu yang dah sedia ada. Jadi aku hold dulu lagu ni. Aku membayangkan lagu ini melodinya berentak pop dan punya sedikit pengaruh muzik 'indie'.Kalau korang ada idea untuk buat melodi bagi lirik ni bagitau la. Insya Allah lagu ni akan dimasukkan dalam salah satu album yang akan aku terbitkan.


Adakah ini satu rasa
Yang telah hilang sekian lama
Di sebalik duka yang menimpa
Kini terpancar sinar bahagia

Namun tak kupasti apa maksudnya
Mengusik hati meruntun jiwa
Mengganggu mimpi tidur yang lena
Resah gelisah serba tak kena

Rasa ini kukira indah
Walaupun sukar untuk diluah
Tiada kata mampu mengulas
Erti rasa yang terhias

Kepada tuhan aku memohon
Diberi petunjuk langkah tersusun
Iman di jiwa sebagai pelindung
Hati tersimpan harapan menggunung

Nukilan: Jogho (Nasyeed Edutainment Publishing Sdn Bhd)
09/09/09

1 comment:

syakira hazwani said...

lagu ni da siap compose ke abg razin?? sape y nyanyi lagu ni? dalam album mane?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...