Saturday, December 27, 2008

Suka vs Cinta

Salam sejahtera buat semua. Sorrylah minggu ni nampaknya tema dia jiwang-jiwang sikit.Aku nak rehat sekejap dari tulis benda-benda berat nih. Insya Allah minggu depan aku akan kembali dengan isu-isu yang lebih berat. Mungkin kita akan sembang pasal pilihanraya kecil Kuala Terengganu. Hmm...Ala sekali sekala jadi mat bunga ape salahnye ye tak?huhuhu

Untuk kali ini aku nak kongsikan some sort of kata-kata la yang aku rasa dekat blog lain pun dah banyak dipublish. First time aku dapat benda ni kalau tak silap aku masa aku tengah belajar di peringkat Diploma kat UiTM dulu. Tak silap aku, seorang teman dari KB bagi kat aku melalui kawan baik aku Nora. Malam tu kebetulan Aku dan jerk@ijoi@Zulazri Harun jumpa Nora kat seksyen 17, so dapatlah benda ni. Namun cerita tu semua tak penting. Yang penting harapnya benda ni walaupun mungkin tak semestinya betul seratus peratus, ianya dapat beri sedikit panduan pada mereka-mereka yang dok tengah pening-pening nak identify perasaan mereka yang sebenarnya terhadap pasangan mereka. Korang nak bercinta ke ape ke, itu takde masalah. Yang penting semuanya mesti berlandaskan agama. Jangan dok buat tak tentu hala udah le ok! tata

Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang…
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira…

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga…
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja…

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku…
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum…

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata…
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja…

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi pemalu…
Di depan orang yang kita suka, kita mampu tunjukkan imej yang sebenar…

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta…
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka…

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis…
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan turut membuat dia gembira…

Perasaan dari "cinta" dimulai dari tatapan mata.
Dan perasaan "suka" dimulai dari pendengaran telinga.

Jadi, jika kkita berhenti menyukai seseorang,
yang harus kita lakukan adalah menutup telinga.
Tetapi jika kita mencuba untuk menutup mata,
cinta akan berbalik menjadi titisan air mata
dan akan selalu berbekas di hati selamanya...

3 comments:

liya ramley said...

to me, it still confusing lorr..nway nice paste..salam perkenalan dr michigan..knl razen ni from one of my good friends..pernah tgk your show once dkt auditorium angkasapuri dengan budak UITM dr Dungun..

tokjeng said...

well each individual have his own view. Tak kisah la tu..huhuhu.. Anyway thanks kerana sudi hadir masa zoom in mestica tempohari..really appreciate it..

ghassada said...

Saturday January 3 2009
daniel to return.

"Then I wanted to know the truth about the fourth animal, which was different from all others, very terrible, which had iron teeth and nails of brass, who ate, broke, and trampling on what was left ;
20
and the ten horns he had at the head, and the other came out and before which three were dropped on that horn that had eyes, a mouth speaking arrogant and more appearance than other .
21
I saw the horn to make war with saints, and prevail over them,
22
until the old days came right up to the saints of the Most High, and the time came when the Saints were in possession of the kingdom.
23
He told me about this: The fourth beast is a fourth kingdom that exist on earth, different from all kingdoms, and devour all the earth, the crowd and break

He will deliver words against the Most High, he oppress the saints of the Most High, and he hopes to change times and law and the saints will be delivered between his hands for a time and times and half a time.
26
Then comes the trial and he will remove his domination, which will be destroyed and destroyed forever.
27
The reign, domination, and the magnitude of all the kingdoms which are under the heavens, will be given to the people of the saints of the Most High. His reign is a reign eternal, and all the dominating serve and obey him.
this part of a vision of Daniel from the Louis Segond intrigued during my very long time, all interpretations seemed paradoxical.
the images of fire in Gaza, the imbalance between the forces, refreshed me in the dream of Daniel.
My hypothesis is as follows:
- The bete is the United States of America
- The horns are eleven account since the emergence of users as the first global force after the uilisation of the atomic bomb on Hiroshima by Truman, the thirty-third president of the United States of America from 1945 to 1953.
on account of Truman until bush on a 11 horn.
- It will lower three kings: as in this sentence can apply three names milosevitch, sadam, Yasser Arafat (HEROD resemblance to the Jewish king)
the Saints will be in its hands: are certainly people in the holy land. I propose that the palestinens.
Here is my version I ask who can
Fran├žais > Anglais permuterTraduire

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...